Webbcentrum

Artiklar och information om företag

Molntjänster

without comments

Spara pengar med molntjänster
Ett mellanstort företag har oftast en IT avdelning som dagligen är upptagen med att felsöka, re-boota och allt annat som hör till den traditionella IT-modellen för mindre och mellanstora företag. Med molntjänster kan man ställa frågan vad som skulle hända om IT-teamet inte längre behövde syssla med dessa uppgifter.

Om man till exempel väljer en modell som VPS, virtual private server, för att ta hand om mail, dokument och scheman så innebär det att man inte längre behöver ha plats på företagets egen server för dessa uppgifter. Då IT-personalen kan fokusera på annat än information som förlorats, servrar som strular och annat som inte för utvecklingen av företaget framåt så får man en helt annan arbetssituation.

Det är här som det finns en massa pengar att spara genom att man använder tiden på ett effektivt sätt. De som jobbar på företaget kan genom molntjänster nå samma VPS lösning och därmed inte bli bundna till sitt skrivbord. Det här gör att folk kan flexa och ge jobbet den uppmärksamhet som det förtjänar. Med molntjänster blir det alltså mer gjort för mindre pengar!

Om man verkligen vill spara pengar med molntjänster så måste man dock se närmre på hur dessa kan fungera för det företag man driver. Alla molntjänster är inte identiska och om man till exempel väljer en VPS lösning så kanske man inte behöver samma styrka som ett företag med en enorm hemsida och många olika avdelningar runt om i Sverige. Det kan ju vara så att man väljer att behålla en viss del av sin IT-verksamhet som den alltid har varit samtidigt som man går över till VPS för andra tjänster.

Med molntjänster kan man minimera kostnader för de resurser man har, men inte använder. Man måste inte flytta allt till molnet på en gång och kan därför gradvis finna den konstellation som kommer att fungera bäst på lång sikt.

Written by admin

January 19th, 2012 at 12:17 pm

Posted in Artiklar

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.